Alegem corect tavanele extensibile de la producător, la preț angro, cu instalarela în toate localitățile din România. Preturile se afla într-o dependență obiectivă cu calitatea.
Alegem cu corectitudine tavan extensibil

Alegem tavan extensibil

Tavan extensibil- denumirea generală a construcției create dintr-o pânză din policlorur-vinilică fixată pe un profil din aluminiu sau baghet din plastic, aranjate sub tavanul de bază. Acestea se diferențiază după material, culoare, textură, tipuri și metode de fixare,decor, numărul de niveluri. Pentru a alege corect tavanul extensibil, conform cerințelor- este necesară cunoașterea caracteristicilor și componentele tavanului extensibil.


Tipurile de pânze și pelicule pentru tavanele extensibile

Cu toate că există o multitudine de pânze, acestea pot fi împărțite în două: de tip textil și de tip peliculă (PVC). La baza creării ambelor se află polimeri, care corespund tuturor standardelor sanitare necesare pentru utilizarea în locuințe. Pânza de tip textil și-a primit denumirea datorită metodei prin care este creată: firele de vinil sunt împletite la fel ca într-o țesătură textilă.

Principalul plus al pânzei, în comparație cu pelicula, este rezistența înaltă și posibilitatea de exploatare a acestea în condiții termice foarte mici ( până la -40 C). Însă minusul pânzei textile contă în utilizarea sa practică, structura realizată nu permite prafului să se rețină pe tavan și să treacă prin acesta.


Textura tavanelor extensibile

Aspectul tavanului extensibil este determinat de culoare și textură. Tehnologiile moderne au permis elaborarea pânzelor care imită materialele naturale, de o valoare mare, ceea ce poate oferi oricărei încăperi un stil elegant și un gust rafinat. Așadar, ce texturi a tavanelor extensibile pot fi comandate astăzi în România?

Tavane lucioase- unul dintre cele mai răspândite tipuri de pânză PVC. Suprafața lucioasă a acestui tip de tavane permite mărirea vizuală a spațiului din încăpere, dar și poate deveni baza pentru orice stil: de la cel clasic până la modern. Gama de culori propuse pentru tavanele lucioase este mult mai mare decât gama celorlalte tipuri.

Tavane mate- reprezintă o acoperire mai reținută, iar datorită faptului că nu reflectă încăperea- pot fi combinate ușor cu orice elemente de decor.

Texturi satinate- combinația care a preluat cele mai bune calități ale tavanelor lucioase și mate: tonul profund creează o strălucire ușoară, și în același timp nu reflectă mobilierul și sursele de lumină din încăpere.

Textura lucioasă, mat și satinată a peliculei PVC- cele mai utilizate variante a tavanelor extensibile utilizate în România.

Pânza reliefată este un material relativ nou pentru tavanele extensibile. Pelicula poate imita pielea, piatra naturală, țesătura. Astfel de tavane sunt perfecte în sine și nu necesită lucrări decorative suplimentare.

Tavanele catifelate (de velur) repetă textura materialului aristocratic scump. În combinație cu mobila catifelată- creează un aspect foarte bogat și pretențios.

Cu o atenție extremă trebuie să fie alese tavanele semitransparente> și cele de tip oglindă. Pelicula semitransparentă nu este capabilă să ascundă în totalmente neajunsurile tavanului de bază, și mai ales cablurile de comunicații. Tavanul de tip oglindă va reflecta toate minusurile încăperii, iar pe suprafața acestuia se vor vedea cele mai mici particule de praf și pete.


Tipuri de decor a tavanelor extensibile

Cum sa alegi un tavan in Romania

Tavane extensibile imprimate- cea mai populară metodă de decorare a tavanelor.Printerele și plotterele contemporane sunt capabile să reproducă orice imagine, însă la alegerea acestora este necesar să se țină cont de parametrii încăperii pentru instalare. Pentru o cameră mică nu se va potrivi o imagine mare, aceasta literalmente va ,,mânca” spațiul. Însă într-o cameră mare și luminoasă- reproducerile marilor maeștri se vor privi armonios. Pozele și desenele tematice vor evidenția utilizarea camerei: cabinete, biblioteci, biliard, sport, bazin etc.

Tavane perforate 3D- creează efect datorită nivelului diferit de aranjare a pânzei de bază și a celei ajurate. Jocul culorilor și a iluminației oferă design-ului un aspect deosebit, însă astfel de tavane nu sunt acceptate în încăperile cu o înălțime mică, construcția acestuia este de 10-15 cm. Tavanul cu formele 3D presupune pânza cu reprezentări a diverselor figuri: valuri, conuri, elemente abstracte și sunt destinate sălilor mari, cu înălțimea de la 4m.

Tavane extensibile Cerul înstelat- unde iluzia stelelor sclipitoare deasupra capului este creeată datorită diverselor tehnologii de aplicare a desenului, datorită printării cu vopsea luminiscentă specială, efectul dat se obține și datorită firelor de fibră optică alături cu generatorul de lumină. Generatorul poate permite modificarea culorii stelelor, intensitatea iluminării, intervalele de conectare etc.

Tavane extensibile pe mai multe niveluri- element de decor modern impresionant, permite crearea unui design individual și e capabil vizual să împartă încăperea în mai multe zone. Astfel de construcții, similare cu gips-cartonul, suntrealizate din pânzăsaupeliculă PVC, iar cu ajutorulramelormetaliceflexibile- sunt oferite formele fiecărui nivel. Ordonarea nivelurilor depinde doar de imaginația designer-ului și de profesionalismul maeștrilor care instalează tavanul.


Cum se alege corect culoarea viitorului tavan?

Alegerea culorii tavanului nu trebuie să fie complet determinată de preferințele clientului. Pentru ca rezultatul final să nu dezamăgească- este necesar să fim atenți la momentele următoare:

• culoarea nu trebuie aleasă după mostrele de pe site (ecranul calculatorului poate distorsiona culoarea reală).

• într-o construcție complicată nu trebuie utilizate mai mult de 3 nuanțe, supraîncărcarea cromatica provoacă oboseală.

• pânzele cu efecte decorative (scântei, luciu metalic, „cameleon” etc.) în unghiuri și la iluminare diferită- pot să își modifice aspectul, de aceea este recomandată ascultarea părerii designer-ului înainte de instalare.

• tavanul extensibil trebuie să se potrivească exact stilului încăperii, astfel, alegerea culorii trebuie să fie precedată de observarea mobilierului și încăperii în general.

Alegerea tavanului- un pas responsabil, deoarece instalarea acestuia are loc pe o perioadă lungă de timp. Desigur, părerea clientului este prioritară, însă nu trebuie să fie uitat proverbul arhicunoscut: "Problema, dacă va începe să coacă pâine cizmarul, iar încălțămintea să o repare brutarul.” Pentru o alegere corectă, cea mai bună decizie este adresarea la specialist.


Unde pot fi comandate tavanele extensibile (cu instalare) în România?

Сompania noastră este un producător de componente și materiale pentru tavane extensibile, cât și un importator de cele mai calitative pânze PVC din România. Dacă aveți întrebări, puteți să vă adresați la numărul de telefon +40 786-122-084.

Noi suntem în reţele de socializare:

Contactele noastre:

Telefon: +40 786-122-084

E-mail: roofmontaj@gmail.com

Adresa în Iaşi: sos. Iasi